Social

#creier femei #creier barbati #studiu #creier #somn

Studiu: Ce se intampla in creierul uman in timpul somnului

Stiai ca in timpul somnului creierul babratilor si al femeilor reactioneaza diferit? Oamenii de stiinta de la Institutul Max Planck din Munchen au analizat obiceiurile legate de somn si odihna ale unui grup de 160 de adulti pentru a stabili cum afecteaza somnul capacitatea intelectuala.

Cercetatorii au analizat paternulrile legate de somn. De asemenea acestia le-au dat participantilor la studii teste de inteligenta. Comparand rezultatele acestora si folosindu-se de programul de somn al fiecarei persoane, oamenii de stiinta au reusit sa obtina corelari intre obiceiurile de odihna si sexul acestora.

Rezultatele au aratat ca valorile IQ-ului cresteau atunci cand femeile beneficiau de un somn profund. Acest lucru nu poate fi spus si in cazul barbatilor, al caror creier isi recapata forta chiar si atunci cand acestia atipesc, potrivit mediafax.ro.

Astfel, in urma studiilor, reiese ca somnul lung si odihnitor are darul de a imbunatati capacitatea creierului unei femei, in timp ce la barbati, acest lucru se intampla chiar si atunci cand acestia atipesc doar putin, potrivit unei cercetari citate de The Independent.

"Rezultatele cercetarii noastre demonstreaza ca legatura dintre calitatea somnului si inteligenta este mult mai complexa decat am fi crezut", a spus profesorul Martin Dresler, unul dintre conducatorii cercetarii.

"Sunt foarte multi factori implicati in abilitatile intelectuale, iar somnul este doar unul dintre acesti factori. Acest studiu complex ne ofera un background pentru studiile noastre urmatoare", a adaugat Martin Dresler.

Sursa foto: consumerhealthdigest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea