Social

#bijuterii #accesorii #cadouri #haine #sarbatori #romani #electronice #preferinte

STUDIU: Ce cadouri vor romanii de sarbatori

Trei romani din patru prefera sa daruiasca celor dragi cadouri decat sa primeasca, arata un studiu al companiei de cercetare de piata Reveal Marketing Research, cu privire la comportamentul de consum in preajma sarbatorilor de iarna.

Ce isi doresc romanii, in functie de sex

Cele mai multe femei isi doresc articole vestimentare (19.6%) dar si bijuterii (15.4%). Barbatii, in schimb, vor produse electronice (38.4%) si accesorii personale (13.9%).

Cat priveste cadourile pe care se gandesc sa le ofere celor dragi, cei mai multi barbati se gandesc in primul rand la jucarii pentru copii (42.7%), in timp ce femeile, intr-un procent destul de ridicat, de 49.6%, aleg sa daruiasca haine de dama. Femeile mai daruiesc jucarii pentru copii, haine barbatesti, decoratiuni pentru casa si bijuterii. Iar in lista de cadouri a barbatilor se mai regasesc: haine de dama, haine barbatesti, electronice, accesorii personale.

Fiecare roman va cumpara, in medie, 5 cadouri

La intrebarea “Pentru cate persoane veti cumpara cadouri anul acesta?”, analiza dezvoltata de Reveal Marketing a aratat ca romanii vor cumpara in medie 5 cadouri.

Un nou rezultat interesant al analizei este ca barbatii au apreciat ca vor fi mai generosi decat anul trecut in ceea ce priveste banii cheltuiti pe cadourile de sarbatori. Femeile insa considera ca anul acesta vor cheltui mai putin pe cadouri decat in 2011.

Cat priveste asteptarile romanilor cu privire la persoana care le va oferi cel mai frumos cadou, barbatii (62.5%) au previzionat ca partenera de viata va fi aceasta persoana, in timp ce femeile (32.3%) au apreciat ca cel mai frumos dar va veni de la copiii lor.

Daca ar avea 100 de euro disponibili pentru un singur cadou, barbatii (49%) ar alege sa il ofere sotiei sau iubitei, in timp ce femeile (56.1%) s-ar gandi sa isi bucure copilul sau copiii.

“La nivel de comportament de consum in perioada Craciunului, studiul Reveal Marketing Research releva un aspect important: ne dorim sa daruim celor dragi cadouri, mai mult decat sa primim, iar romanii abia asteapta sa ii bucure pe cei dragi de sarbatori. Vor sa cheltuiasca mai multi bani pe daruri, dar se gandesc sa isi cumpere si personal ceva care sa le placa“, a spus Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research.

Femeile vor sa mearga la cumparaturi cu copiii

La intrebarea “Cu cine veti merge la cumparaturi anul acesta?”, majoritatea orasenilor au ales compania partenerului/partenerei, dar se observa ca femeile ar prefera intr-o mai mare masura sa fie insotite si de copii.

Analiza releva si faptul ca un roman din doi isi va face personal un cadou.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea