Social

#trafic auto #stres #studiu #oras #seul #locuitori #Stockholm #grad multumire

Claustrofobia, in topul factorilor de stres la oras

Mai putin de jumatate din locuitorii din mediul urban sunt multumiti de viata pe care o duc. Aceasta este concluzia studiului Ericsson ConsumerLab desfasurat in 13 dintre cele mai mari orase ale lumii. Cei mai multumiti sunt locuitorii oraselor Stockholm, Mumbai, Johannesburg, New York, Tokyo, Londra si Los Angeles. La polul opus se afla locuitorii oraselor Hong Kong si Seul.

In topul celor mai mari factori de stres pentru populatia urbana se afla senzatia de claustrofobie, ritmul alert de viata, lipsa spatiilor publice verzi si, mai ales, traficul aglomerat si lipsa locurilor de parcare. In schimb, transportul public, care este folosit din ce in ce mai mult, este considerat mai putin stresant.

Statistica mai arata ca timpul mediu petrecut de un locuitor de la oras in trafic a crescut. Astfel, in medie, un orasean petrece in trafic doua ore si 20 de minute pe zi.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea