Social

Studentii vor sa inceapa cursurile

Studentii au pus capat grevei dupa ce, saptamana trecuta, au incheiat un protocol care, desi e semnat de ministrul Educatiei, nu are inca semnatura vicepremierului Gheorghe Pogea si nici a celorlalti membri ai comisiei de negociere. Presedintele Uniunii Studentilor din Romania, Florentin Gust, a declarat ca acest protocol, prin care s-au solutionat revendicarile studentilor legate de regia de camin, de transport, de burse si de taxele de scolarizare , va fi semnat, in final, de catre toti cei care au luat parte la negocieri. In prezent, insa, reprezentantii studentilor nu detin un exemplar al acestui protocol, in baza caruia, in majoritatea centrelor universitare, au fost reluate cursurile.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a adresat, ieri, o scrisoare Federatiei Alma Mater , in care solicita solutionarea crizei din invatamantul superior, in special in raport cu studentii, precum si rugamintea de a gasi impreuna o solutie pentru continuarea cursurilor. Faptul ca studentii nu mai sunt in greva a determinat deja unele universitati, cum este Valahia din Targoviste, sa-si reia cursurile pentru o saptamana. Decizia s-a impus prin aceea ca se apropie sesiunea si sunt foarte multe laboratoare de recuperat. (M. R.)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea