Social

Studentii de la ASE s-au trezit rau-platnici, fara voia lor

300 de masteranzi ai Acade­miei de Studii Economice din Bucuresti ( ASE ) au aflat ca figureaza ca restantieri la Biroul de Credit, fara sa fi luat vreodata un imprumut bancar. Bizara situatie a aparut dupa ce tinerii nu si-au ridicat cardurile destinate platii taxei de studiu, pe care le-au primit din partea universitatii.

Astfel, in ciuda faptului ca si-au achitat taxele prin casieria ASE , masteranzii au devenit datornici prin simplul fapt ca Banca Comerciala Romana (BCR) le-a perceput comision de intretinere din creditul 0 aferent contului. Tinerii acuza Academia ca a participat la o mare frauda bancara, intrucat nu le-a cerut acordul pentru a crea conturile bancare pe numele lor.

De cealalta parte, conducerea universitatii spune ca toate cardurile care nu au fost utilizate de studenti au fost lichidate, fara a exista vreo repercusiune fata de studenti. „Studentii ASE primesc carduri prin care sa plateasca taxele pentru a nu crea cozi la casierie. Am facut acest sistem cu BCR pentru ca era singura banca ce a facut un sistem integrat cu baza de date a ASE. Doar ca aproximativ 20% dintre studenti nu si-au ridicat cardurile si nici noi nu am insistat. Am lichidat toate cardurile care nu au fost ridicate si nici un student nu a ramas datornic la BCR. Intentiile noastre au fost bune. Vom vedea daca la anul vom mai da carduri studentilor”, ne-a spus rectorul ASE, Ion Gh. Rosca.

Potrivit BCR, „problema este destul de veche si a fost rezolvata in totalitate. Activarea cardului s-a putut face numai cu semnatura beneficiarului. Asta inseamna ca celor care nu au venit sa-si ridice cardurile, nu li s-au activat conturile”, a declarat pentru Gandul Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvant al BCR. Reprezentantii bancii nu au explicat in schimb de ce studentii au fost raportati la Biroul de Credit.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea