Social

Strigat disperat de mama

Viata lui Mihaita depinde de 33.000 de euro. Mihaita are numai 9 ani si este imobilizat la pat. Povestea trista a suferintei lui ne-a fost relatata intr-o scrisoare primita la redactie de mama lui:

Buna ziua
Va rog din tot sufletul sa cititi acest mesaj si sa nu ramineti indiferenti.
Lupta impotriva bolii copilului meu.
Ma numesc Mihaela Dinca, locuiesc in Craiova Romania, iar acest mesaj catre dumneavoastra este strigatul disperat de ajutor pe care o mama vi-l adreseaza, o mama ajunsa la capatul puterii, la capatul rabdarii. Baietelul meu Mihaita, nascut pe data de 12 mai 1997, sufera de o boala foarte cruda, numita tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale, survenita in urma suferintei de la nastere (hipoxie si aplicarea forcepsului). Aceasta boala il imobilizeaza la pat, rapindu-i bucuria copilariei de a face primii pasi, de a se juca si de a putea rosti macar cuvantul "mama".
Nu pot, nu vreau sa cred ca fiul meu, Mihaita, lumina ochilor mei, universul meu, va fi condamnat toata viata la infirmitate, ramanand imobilizat in pat privind cu ochii tristi la joaca celorlalti copii, fara sa poata spune nici macar ce-l doare sau ce-si doreste. La varsta de 4 luni am observat ca copilul meu nu-si tine capul, nu doarme noaptea plangand aproape non-stop si nemancand mai nimic.
Am decis sa-i facem cateva investigatii. Copilul a fost internat pentru prima data la Centrul de recuperare Psihomotorie din cadrul spitalului Marie Currie (Budimex) Bucuresti, unde i s-a facut Computer Tomograf, punandu-i-se diagnosticul "Tetrapareza spastica cu elemente extrapiramidale".
Ni s-a propus sa urmam un program de recuperare psiho-motorie in cadrul centrului, constand din kinetoterapie , fizioterapie si ergoterapie. Timp de 6 ani am mers periodic (2 saptamani/luna) la centru urmand tratamentul de recuperare, in paralel cu cel medicamentos adecvat bolii, sub atenta supraveghere a doamnei doctor Sanda Magureanu.
In aceasta perioada lui Mihaita i s-au administrat in cate 4 reprize toxina butulinica, a foacut 3 Rezonante Magnetice Nucleare la spitalul Panduri Bucuresti si inca 2 Computer Tomograf la spitalul Gomoiu Bucuresti.
Copilul a fost incadrat in categoria de handicap sever, care necesita protectie sociala de catre Comisia pentru Protectia Copilului. In paralel cu tratamentul descris, am incercat tot ce ne-a stat in putinta: carucior si de a alerga cu alti baietei de o varsta cu el, a inceput sa planga si de atunci plange de cum ne indreptam spre locul obisnuit de joaca. Prefera sa il plimbam si sa-i spunem povesti. El ne arata ca intelege tot ce-i spunem, exprimandu-si dorintele prin mimica, prin plans sau ras sau prin mici gesturi pe care le reuseste. In Romania, nu exista in momentul de fata, nici o clinica care-l salveze de nemiloasa boala.
Urmarind programele canalului Discovery, am descoperit o raza de speranta cu ajutorul celulelor Stem. Tot navigand pe Internet, am gasit Clinica "Em Cell" din Kiev - Ucraina. In cadrul acestei clinici, doctorul Alexandr Smikodub face implant cu aceste celule Stem. Aceasta operatie l-ar ridica pe Mihaita din carucior.
Costul operatiei este de 33.000 euro.

Posibilitatile noastre financiare sunt limitate, neputandu-ne permite o asemenea interventie chirurgicala. Speram ca, prin bunavointa lui Dumnezeu si cu ajutorul dumneavoastra, oameni cu suflet, o sa reusim sa-i readucem copilului nostru zambetul pe chip.
De cate ori privesc in ochii lui curati, de cate ori i se lumineaza chipul angelic cu un zambet, corpul imi este traversat de un fior, spunandu-mi ca nu am facut tot ce este omeneste posibil pentru el. De aceea, va rog din tot sufletul, sa nu ramaneti indiferenti la strigatul nostru de ajutor!

Cu recunostinta si speranta,
Mihaela Dinca

E-mail: dinca_miha@yahoo.com
Site-ul baietelului meu este www.mihaidinca.home.ro/
Tel. 40-251-431.581, 0723.197.953.
Cont bancar: RO94RZBR0000060007445585RON, RO02RZBR0000060007445592 EURO

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea