Social

#covid #adrian streinu-cercel #avertisment #prof dr Adrian Streinu Cercel

Streinu Cercel, avertisment dur. Cate valuri de covid vor mai urma in Romania

Profesorul Adrian Streinu Cercel atrage atentia ca pandemia de coronavirus nu se va sfarsi in curand in Romania. Dupa valul patru vor mai urma si altele, avertizeaza presedintele Comisiei de sanatate publica din Senat.

 

”Practic, pacientii care sunt in Terapie Intensiva reprezinta acel procent de 5% de cazuri severe si daca facem calculul inapoi, o sa vedeti cate cazuri sunt in realitate, in spatele acestui procent de 5%, deci a numarului de pacienti care sunt in Terapia Intensiva.Din pacate, noi functionam exact cu acelasi personal pe care l-am avut si in urma cu 8 luni, si in urma cu 1 an, si in urma cu 1 an si 8 luni. Practic, aici trebuia sa facem o mica dezvoltare, in sensul sa dam posibilitatea unor specialitati colterale sa-si faca o dezvoltare pe Terapie Intensiva”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, duminica seara, la Antena 3.

Medicul este de parere ca toata lumea ar trebui sa fie constienta ca vor urma cel putin inca doua valuri, cu alte variante ale virusului.

”Atat timp cat lumea nu intelege sa se vaccineze in asa fel incat sa puna stop propagarii acestui virus, virusul pe masura ce trece de la o persoana la alta, el va capata noi valente si va face noi mutatii, iar alte noi mutatii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a mai spus Adrian Streinu-Cercel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea