Social

Strategie de gherila in lupta pentru Capitala

Sorin Oprescu si Vasile Blaga incearca sa se eticheteze unul pe celalalt: Blaga si PD-L se chinuie din rasputeri sa lege imaginea lui Oprescu de cea a PSD si a lui Ion Iliescu . Doctorul il asociaza cat de des poate pe Blaga cu Videanu.

O alta tactica des folosita in campania pentru Bucuresti este anuntarea unor potentiale fraude electorale sau intelegeri de culise.

„Mitrea si Blaga mi-au negociat capul"

Sorin Oprescu a declarat, ieri, ca, in urma cu doua zile, Vasile Blaga si Miron Mitrea au inceput „negocierile directe", impartindu-si sectoarele Bucurestiului. El a sustinut ca Blaga si Mitrea „au lasat orice pretentie de verticalitate deoparte" si „au pus soarta bucurestenilor pe un servetel de restaurant". El a adaugat ca „unii" i-au spus ca „s-a negociat capul lui Oprescu".

In replica, Vasile Blaga a spus ca Oprescu minte si ca este un candidat teatral. Potrivit lui Blaga, Oprescu a intrat in campanie prin frauda si minciuna. El a mai spus ca, desi se prezinta independent, Oprescu are „intreg PSD-ul in jurul lui".

Miron Mitrea a negat, la randul sau, ca s-ar fi intalnit cu Blaga. „Fiind de sambata la Munchen, este limpede ca nu aveam cum sa ma intalnesc cu Blaga acum doua zile. Nu m-am intalnit cu Blaga sau cu Oprescu sau cu alti contracandidati PSD din Bucuresti de mai bine de doua luni si jumatate", a spus Mitrea, adaugand ca se afla intr-un spital din Munchen pentru o operatie pe care a amanat-o din cauza campaniei.

Oprescu ii curteaza pe Orban si pe liberali

La cateva zile dupa primul tur, Oprescu a recunoscut ca programul lui Orban pe tema traficului este mai bun decat al sau. „Ne-a dat lectii amandurora", a spus Oprescu, referindu-se la el si la Vasile Blaga.

Optiunile liberalilor bucuresteni sunt impartite intre cei doi finalisti ai scrutinului pentru Primaria Capitalei. Unele voci din PNL sustin ca seful organizatiei, Ludovic Orban, a batut palma cu Blaga si ca a cerut membrilor de partid sa-i ofere voturile.

Multi dintre liberali sunt decisi sa-l sustina pe Oprescu, data fiind aversiunea pe care o au fata de liberal-democrati si, mai ales, fata de presedintele Traian Basescu. Conducerea PNL a evitat sa faca vreo recomandare oficiala, insa a sugerat ca l-ar prefera pe Sorin Oprescu.

Azi, Oprescu si Blaga se vor intalni in direct, la ora 20.30, pe postul Antena 3.

PC, PNTCD, PSD - cu Oprescu

Conservatorii si taranistii bucuresteni si-au anuntat, recent, sprijinul pentru Sorin Oprescu in turul doi. Daca PNTCD „a luat decizia ferma de a-l sustine pe Oprescu", conservatorii au facut doar „o recomandare" in legatura cu sustinerea independentului.

Tot o recomandare in favoarea lui Oprescu a facut si PSD. Cu toate acestea, Marian Vanghelie, Cristian Diaconescu si Neculai Ontanu au anuntat deja ca nu-si vor face cadou voturile catre PD-L.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea