Social

#prenume #Stramosii din epoca de piatra #cuvinte stramosi #substantive

Stramosii din epoca de piatra foloseau cuvinte utilizate si astazi in multe limbi moderne

Stramosii preistorici ai omului, din epoca de piatra, foloseau numeroase cuvinte care se regasesc in multe dintre limbile moderne de astazi, arata un nou studiu realizat recent de lingvistii britanici.

Multe dintre aceste cuvinte au ramas neschimbate datorita faptului ca a existat o limba comuna a oamenilor care a disparut acum aproximativ 15.000 de ani, afirma Mark Pagel, profesor de biologie evolutiva la Universitatea Reading din Marea Britanie.

De exemplu, lingvistii britanici afirma ca anumite cuvinte, precum "eu", "voi", "noi", "mama" si "coaja" au in multe dintre limbile vorbite astazi acelasi sens si aproape aceeasi sonoritate pe care le aveau in acea vreme.

Totodata, cercetatorii spun ca aceste cuvinte indica existenta unei mari familii lingvistice care reuneste sapte grupe de limbi din Eurasia.

Pentru a realiza acest studiu, lingvistii au folosit un model informatic cu ajutorul caruia au constatat ca anumite cuvinte s-au schimbat foarte lent de-a lungul timpului incat au putut sa conserve urme ale trecutului lor ancestral mai bine de 10.000 de ani.

"Am descoperit ca anumite substantive, pronume si adverbe sunt inlocuite mult mai rar, uneori la 10.000 de ani sau chiar mai mult", a precizat Mark Pagel, unul dintre autorii studiului.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea