Social

#blaga #pd-l #stolojan

Stolojan: Si Videanu si Blaga, pot fi desemnati ca premieri intr-un posibil guvern democrat-liberal

Prim- vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat astazi ca Adriean Videanu si Vasile Blaga sunt variante pentru postul de premier intr-un viitor Guvern democrat-liberal si a precizat ca, la randul sau, el ar putea candida intr-un colegiu uninominal din judetul Dambovita sau Bucuresti.

Intrebat daca ar accepta propunerea partidului pentru postul de premier intr-un viitor Guvern democrat-liberal, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a raspuns: "Sa ajungem acolo". El a reamintit ca PD-L isi va nominaliza, dupa mijlocul lunii august, persoana care va ocupa scaunul de prim-ministru.

"Dupa cum stiti si domnul Videanu poate indeplini o asemenea functie, si domnul Blaga, si altii. Nu avem un singur om care poate sa duca o asemenea functie", a declarat Theodor Stolojan, dupa sedinta de astazi a conducerii PD-L.

Theodor Stolojan si-a reiterat declaratia potrivit careia nu a luat inca o hotarare in cazul propriei candidaturi la alegerile parlamentare, dar a precizat ca, in cazul in care se va decide in acest sens, va alege un colegiu uninominal din Dambovita sau Bucuresti.

"Eu m-am nascut in Targoviste. Deci variante sunt un colegiu in judeteul Dambovita sau in Bucuresti, unde locuiesc in prezent", a mai spus prim-vicepresedintele PD-L.

Secretarul executiv al Partidului Democrat-Liberal, Mircea Toader , a declarat, vineri, corespondentului NewsIn, ca formatiunea va face public numele candidatului la functia de prim-ministru pe 11 august, in cadrul sedintei Colegiului Director.

"Pe 11 august, la Colegiul Director al PD-L, veti afla care este candidatul nostru pentru postul de premier", a declarat, vineri, corespondentului NewsIn, Mircea Toader.

Secretarul executiv al PD-L a mai precizat ca potentialul candidat nu a fost stabilit deocamdata. "Cu siguranta, insa, va fi o persoana din interiorul partidului", a afirmat Mircea Toader.

Declaratia lui Toader vine dupa ce, la inceputul acestei saptamani, liderul partidului, Emil Boc, anunta ca formatiunea sa isi va nominaliza premierul in cursul lunii august.

"Nominalizarea cu privire la premier va fi facuta in luna august si va asigur ca va fi o propunere pur PD-L", a declarat Emil Boc luni, intr-o conferinta de presa, dupa o sedinta a conducerii partidului.

In pofida insistentelor presei, Boc a refuzat sa aleaga orice varianta oferita de jurnalisti. Astfel, intrebat daca Vasile Blaga este un candidat posibil sau daca el ar renunta la mandatul de la Cluj pentru a merge la Palatul Victoria, Emil Boc a spus "nu discutam persoane", iar opinia publica va avea raspunsul in cateva saptamani.

Anuntul lui Emil Boc vine in urma declaratiilor vicepresedintelui PD-L Valeriu Stoica, potrivit caruia democrat-liberalii ar trebui sa-si stabileasca in interiorul partidului cine va ocupa functia de premier, inainte de a finaliza lista candidatilor pentru alegerile parlamentare.

Presa centrala a vehiculat mai multe nume posibile pentru postul de premier al unui viitor Guvern PD-L-Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Adriean Videanu sau chiar Gheorghe Flutur.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea