Social

#theodor stolojan #criza #pensii #salarii

Stolojan: Salariile si pensiile ar putea fi reduse pana la finalul crizei

bugetarilor ar putea sa , la fel si pensiile pana scapam de criza a declarat astazi prim vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan .

Daca banii de la FMI si Comisia Europeana intarzie, salariile si pensiile ar putea sa fie reduse din de fonduri. Stolojan a criticat si modul in care sunt irositi banii publici.

"Romania, in situatia actuala, nu mai prezinta garantii ca-si poate indeplini celelalte obligatii prevazute in acordul de imprumut, pana la sfarsitul anului", a spus Stolojan, citat de Realitatea.net.

Democrat-liberalul crede ca Fondul Monetar International va cere garantii suplimenatre pentru a acorda urmatoarea tarii noastre.

Elaborarea rapida a bugetului pe 2010 in Parlament este solutia propusa de Theodor Stolojan pentru a continua finantarea externa a Romaniei.

Si alte tari din regiune au fost nevoite sa scada salariile pe timp de criza. In Ungaria salariile angajatilor din administratia publica, aparare si asigurari sociale de sanatate au suferit o scadere de 16%, iar in Bulgaria salariile celor din administratie si invatamant au scazut in ultimul an cu 4,6%, respectiv 2,9%.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea