Social

Stolojan: Nici un deputat PD-L nu poate lipsi de la sedinta din 13 august

Liderii PD-L anunta mobilizare generala pentru sensiunea extraordinara din 13 august.

Theodor Stolojan a anuntat, luni, ca toti deputatii PD-L trebuie sa fie prezenti la sedinta de plen, unde vor fi analizate dosarele ministrilor Adrian Nastase si Miron Mitrea.

In cazul in care vor exista absente, cei care risca sa faca acest gest vor primi sanctiunile prevazute de statut care merg de la avertisment pana la excluderea din partid.

Cazul Stelian Dutu a fost si el analizat in sedinta de luni. Acesta risca sa fie exclus din PD-L din cauza unor declaratii facute in urma cu cateva zile. El a spus ca ia in calcul varianta de a candida independent la alegerile parlamentare din toamna. Declaratia a fost interpretata de conducerea centrala ca o autoexcludere din partid.

Stolojan a spus ca prin aceasta declaratie Stelian Dutu se situeaza deja in afara partidului. Decizia finala va fi luata in viitoarea sedinta a Consiliului National de Coordonare.

Presedintele partidului, Emil Boc a anuntat ca va propune excluderea la sedinta Biroului Permanent. Boc il considera pe Dutu principalul vinovat de tensiunile din filiala Constanta. In opinia liderului PD-L, Stelian Dutu este si artizanul legaturilor cu PSD si Radu Mazare.

Emil Boc spune ca noua structura de conducere a filialei, aleasa in sedinta de sambata, nu este statutara. Anuntul liderului PD-L vine in contextul scandalului iscat de cateva saptamani in organizatia constanteana. Conducerea filialei a fost demisa in urma rezultatelor slabe obtinute la alegerile locale. Cei sanctionati au contestat vehement decizia si au criticat-o aspru pe cea care a pus in practica decizia luata la centru, secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea.

In urma scandalului, o parte dintre contestatari au fost exclusi din partid. Acum doua zile, cativa dintre cei santionati au convocat o sedinta in care au hotarat schimbarea conducerii PD-L Constanta numita de la centru .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea