Social

Stolojan: "As fi preferat sa deleg pe altcineva la sefia PNL"

Theodor Stolojan a declarat luni seara, intr-o editie speciala a emisiunii " Marius Tuca Show", directia in care se indreapta PNL cu Tariceanu la carma nu este cea stabilita in programul politic al partidului. "Cand l-am delegat la sefia partidului eu am crezut ca dansul va continua ceea ce scrie in programul politic al partidului.

Eu am crezut ca Tariceanu va merge pana la fuziunea dintre PNL si PD. Acum vazand ce se intampla, va pot spune, ca as fi preferat sa deleg pe altcineva, care sa continue ce am scris noi in programul politic", a declarat Stolojan.

Theodor Stolojan a declarat ca retragerea sa din cursa prezidentiala s-a datorat exclusiv epuizarii. Actualul consilier al lui Traian Basescu sustine ca, inainte de a lua aceasta decizie, a avut consultari si cu Traian Basescu si cu Calin Popescu Tariceanu.

Stolojan a mai afirmat ca, la momentul retragerii sale, nu exista inca decizia de numire a lui Traian Basescu drept candidat al Aliantei, printre numele vehiculate in acest sens fiind si cele ale Monei Musca si ale lui Tariceanu.

Stolojan a declarat ca, la retragere, i s-a ceruit sa semneze un docuemnt prin care isi da acordul sa delege atributiile de lider al PNL pe o perioada de doua luni. "Nu am acceptat pentru ca nu am avut siguranta ca ma pot intoarce in acest termen", a afirmat Stolojan.

El sustine ca nu si-a pus problema reluarii atributiilor in partid deoarece, dupa cele doua luni, Tariceanu incepuse deja sa formeze guvernul: "Nimeni nu m-a contactat in acea perioada in vederea formarii guvernului. Doar Traian Basescu m-a cautat si am acceptat sa-i fiu consilier".

Stolojan spune ca Tariceanu l-a cautat o singura data in acea perioada, pentru a-i cere parerea legata de unul dintre candidatii pentru functia de ministru al Finantelor.

Fostul candidat la Presedintie a declarat ca nu are si nici nu a avut vreo legatura cu Dinu Patriciu si ca, de-a lungul timpului, nu a fost de acord cu initiativele politice ale acestuia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea