Social

#theodor stolojan #reduce deficit bugetar #reduce cheltuieli #bunuri servicii personal

Stolojan: Acest Guvern trebuie sa reduca deficitul bugetar cu 3%

Theodor Stolojan, vicepresedintele PD-L, a declarat luni ca principala linie a proiectului de buget pe 2009 va fi reducerea cheltuielilor de bunuri, servicii si personal.

De asemenea, principala prioritate a acestui Guvern este reducerea deficitului bugetar cu 3%.

"Guvernul are misiunea de a reduce deficitul cu trei puncte procentuale din PIB si treaba asta nu este o treaba usoara. Toata lumea se asteapta la cresteri de cheltuieli in anul in care vine plus finantarile necesare pentru masurile anticriza. Dificultatea intocmirii acestui buget ramane in continuare cresterea unor cheltuieli care se poate face prin reduceri din cheltuieli sau de resurse din alte domenii", a mai precizat acesta.

Stolojan este de parere ca actualul Executiv nu mai are acelasi spatiu de crestere ca si Guvernul precedent.

"Linia fundamentala a noului proiect de buget pe 2009 este renuntarea la bunuri, servicii si personal, singurele cheltuieli la care se poate actiona. Avem in vedere majorarea cheltuielilor pentru investitii in infrastructura. Romania sufera de ani de zile de aceasta boala din administratia publica de inceperea de noi lucrari inainte ca altele aflate in curs de executie sa fie terminate. De aceea ele lancezesc ani de zile din cauza ca nu li se aloca fonduri insuficiente ", a mai precizat Stolojan. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea