Social

#ministerul muncii #mama #stimulent #parinti #munca

Stimulente pentru revenirea mamelor la serviciu

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale propune un proiect prin care s-ar mari stimulentului acordat parintilor care se intorc la serviciu mai devreme de doi ani, termenul prevazut de actuala legislatie .

Mamele care se hotarascsa isi scurteze concediul de crestere a copilului ar putea primi, odata intoarse la munca, 30% din indemnizatia legala pana la implinirea termentului de doi ani. Indemnizatia pentru concediul maternal are o valoare de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni de dinainte de a naste, dar nu mai putin de 600 de lei.

Proiectul ministerului va fi supus dezbaterii publice, iar banii ar fi folosi pentru bone, cresa , sau pentru remunerarea bunicilor care au grija de copil, informeaza Evenimentul Zilei. Daca va fi aprobat, actul va permite parintilor sa opteze pentru acest stimulent chiar de la inceputul concediului maternal, fata de stimulentul actual de 100 lei pentru intoarcerea la serviciu inainte de termen.

Marian Sarbu , ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a infirmat spusele secretarului de stat, Mariana Nedelcu , care sustinea luni ca se lucreaza la un proiect de lege pentru reducerea concediului maternal la un an si jumatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea