Social

#stil de viata #consum legume #consum fructe #alimentatie sanatoasa #romani #studiu

Stilul de viata sanatos la romani. Iata cum cred conationalii ca ne putem mentine in forma!

Un studiu GfK efectuat pe 100 de respondenti din diverse colturi ale tarii arata ca romanii au o viziune usor diferita, in functie de regiune, atunci cand vine vorba de secretele unui stil de viata sanatos. Iata si caracteristicile fiecare zone!

In Banat, Crisana si Maramures se pune un accent deosebit pe mesele constand in fructe si legume proaspete, peste 75% din persoanele intervievate legand ideea unei vieti sanatoase de consumul acestora. Cei mai putin ahtiati dupa fructe si salate se arata dobrogenii, doar 33%, si bucurestenii cu 37% fani ai produselor vegetale.

In schimb, 7 din 10 bucuresteni leaga modul de viata sanatos de miscarea fizica, iar 60% din cei intervievati sustin ca fac exercitii fizice in mod regulat.

La capitolul odihna se pare ca romanii sunt adeptii unei vietii agitate, doar 37% dintre conationali punand accent pe aceasta. La nivel global, odihna reprezinta o optiune pentru 66% dintre respondentii unor studii similare desfasurate in alte 23 de tari.

Sursa foto: realfood.tesco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea