Social

Stelistii, la un pas de bani si de grupele Ligii Campionilor

Fotbalistii echipei campioane se afla, in aceasta seara, in fata celui mai important examen din cariera lor: calificarea in grupele Ligii Campionilor, dupa o pauza de noua ani. Ultima oara, "minunea" s-a produs in sezonul 1996-1997, atunci cand cea mai galonata echipa din Romania a eliminat pe FC Bruges , culmea, tot dupa un egal in prima mansa (2-2). Astazi, la Trondheim, fiecare jucator al Stelei va evolua pe o prima istorica, de 100.000 de dolari. Ieri, inainte de plecarea spre Norvegia, Gigi Becali a spus ca se va tine de promisiune: "Chiar daca n-as fi dat nici un ban, nu conta. Sunt jucatori care nici nu visau la asa ceva, carora nu le vine sa creada ca au sansa sa joace in Liga Campionilor. Putem aduce la Bucuresti echipe ca Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Manchester, Arsenal, acesta este visul oricarui fotbalist. Daca vor invinge, vor lua acesti bani pentru ca este meritul lor". Finantatorul stelist a dat din nou dovada de un optimism incurabil: "Eu sunt razboinic, la mine conteaza starea de spirit? Scot sabia si plec la razboi, sa ma lupt. Rosenborg este o echipa pe care trebuie s-o scoatem si chiar ma gandesc la 2-0 sau 3-0. Vor marca Nicolita si Iacob".


Radoi: Vrem sa se auda imnul Ligii in Ghencea

Antrenorul stelist Oleg Protasov , care este obisnuit cu asemenea meciuri importante din Liga Campionilor, s-a aratat si el plin de optimism: "Stim ca la Bucuresti puteam realiza un scor mai bun, dar cred ca am invatat ce poate Rosenborg. Acum nu avem de ales, trebuie sa mergem acolo pentru a lupta, sa obtinem ce este mai bun. Nu am emotii pentru aceasta partida retur. Eu le spun fotbalistilor de la Steaua sa uite statisticile. Suntem o echipa tanara si avem o ocazie mare de a intra in grupele Ligii. Stim ca trebuie sa marcam, nu este usor. Dar asta trebuie sa facem, sa inscriem in Norvegia si sa nu primim gol".

Capitanul campionilor, Mirel Radoi, s-a declarat si el increzator in puterea de lupta a echipei: "Sper sa obtinem calificarea. Suntem increzatori in fortele noastre, asa ca nu trebuie sa ne facem griji din pricina norvegienilor. Sa speram ca, dupa acest meci, imnul Ligii Campionilor se va auzi si in Romania". De asemenea, George Ogararu a spus: "Cred ca avem prima sansa, dar inca nu suntem calificati. Poate ca este mai bine ca plecam de la 1-1, daca am fi avut 2-0 dupa meciul tur, poate am fi fost mai relaxati, am fi tratat altfel partida din Norvegia. Prefer sa aud imnul Ligii Campionilor la stadion, nu cand suna telefonul". Singurul absent al partidei de astazi, Nicolae Dica , a declarat ca acesta este cel mai important meci din cariera actualei generatii: "De noua ani se asteapta ca o echipa romaneasca sa ajunga in grupe. Este cel mai important meci nu numai pentru Steaua, ci pentru intreg fotbalul romanesc. Mie, in tribune, imi va fi mai greu decat celor din teren, o sa am emotii mari si o sa traiesc meciul la intensitate maxima ".


Dica: «Sper sa razbunam ratarile »

"Am ratat si in tur cu Rosenborg, am ratat la Timisoara, dar sper ca acum sa razbunam acele ocazii. Este normal sa avem emotii, dar vom trece peste ele si cred ca vom reusi sa ne calificam. In ultimul timp n-am marcat in deplasare in cupele europene, dar speram sa spargem acest ghinion, pentru ca avem mare nevoie".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea