Social

Steaua, aproape de finala

Handbalistii Stelei au cistigat la o diferenta de doua goluri in fata croatilor de la Medveskac Zagreb, in meciul tur din semifinalele Cupei Challenge, dar vor avea o misiune dificila peste o saptamina in infernul de la Zagreb.

Dupa 17 ani, Steaua viseaza cu ochii deschisi la o noua finala europeana la handbal masculin . Elevii antrenorului Vasile Stinga s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 30-28 (10-10), in fata croatilor de la Medveskac Zagreb, in prima mansa a semifinalelor Cupei Challenge. Sustinuti frenetic de 6.000 de suporteri, care au umplut pina la refuz Sala Polivalenta din Capitala, Steaua a inceput in forta partida cu Medveskac, detasindu-se la un moment dat la cinci goluri (10-5). Bara, dar si interventiile remarcabile ale portarului Stefan Laufceag din prima repriza pareau sa fie un ,,hop greu de trecut de croati. Beneficiind de serviciile a doi titulari din nationala Croatiei, campioana olimpica, Medveskac a reusit sa revina in joc si sa recupereze handicapul, cele doua formatii intrind la pauza la egalitate, 10-10. In repriza secunda, cele doua echipe au mers in mare parte cap la cap. Croatii au preluat conducerea in minutul 33 (13-12) si au ramas la timona pina aproape de final, cind ros-albastrii au avut o tresarire de orgoliu, reusind sa se desprinda la doua goluri de adversari. Rezultatul le da sperante stelistilor pentru returul de peste o saptamina din infernul de la Zagreb. ,,Clar trebuie sa schimbam ceva in meciul retur. Am cistigat la doua goluri si cred ca plecam cu prima sansa. Mergem in Croatia sa invingem, a declarat stelistul Viorel Mazilu. Nu la fel de optimist se arata a fi antrenorul Vasile Stinga: ,,Croatii sint mai destepti ca noi, romanii, in joc. Nu degeaba au cistigat titluri olimpice si mondiale si sint tot timpul la virf. Ne va fi aproape imposibil in retur, dar speranta moare ultima. Ne vom califica doar daca Laufceag va prinde iar o zi mare, iar atacul nu va mai rata atit, a afirmat tehnicianul Stelei.

Basescu, ghinionul Stelei

Dupa ce, in decembrie, le-a urmarit pe fetele lui Gheorghe Tadici din tribunele de la Sankt Petersburg, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost prezent, simbata dupa-amiaza, la Sala Polivalenta din Capitala pentru a-i incuraja pe stelisti in meciul cu croatii de la Medveskac Zagreb. Chiar daca sosirea presedintelui la meci - la jumatatea primei reprize - a fost intimpinata cu aclamatii de cea mai mare parte a suporterilor ros-albastri, au existat si circotasi care nu au vazut cu ochi buni acest eveniment. Si mai ales ca, dupa venirea sefului statului, stelistii - care se aflau in avantaj pe tabela de marcaj - au fost egalati la pauza. ,,Basescu poarta ghinion Stelei, e clar. La fotbal, de cite ori e presedintele in tribuna facem egal sau mincam bataie si uite si acum. Ne-au egalat croatii. Cred ca e mai bine sa plece, se auzea din tribuna.

1.000 de suporteri ramasi afara

Victoriile din ultimul timp ale handbalului romanesc au adus din nou suporterii in sala. Daca la meciurile de campionat Steaua se multumeste cu 10-20 de fani si aceia rude sau prieteni, in cupele europene sala devine neincapatoare pentru cei dornici sa-i sustina din tribune pe ros-albastri. Asa s-a intimplat si simbata, la meciul din semifinalele Challenge Cup , cind aproximativ 1.000 de sustinatori ai Stelei - veniti cu o ora inainte de startul meciului - au fost opriti la portile Polivalentei. Partida a suscitat interes si in rindul VIP-urilor, consilierii prezidentiali Mariana Bitang si Octavian Bellu , dar si presedintele FC Steaua, Marius Lacatus, luind loc in tribune.

Antrenament pentru Giulesti

Desi in cea mai mare a meciului s-au manifestat in limitele fair-play-ului, suporterii Stelei au avut si ,,scapari. In minutul 42, membrii factiunii Ultras a galeriei echipei de fotbal au aruncat cu diverse obiecte pe teren, provocind intreruperea pentru aproximativ un minut a meciului. De asemenea, printre incurajarile adresate handbalistilor Stelei, ei nu au uitat sa strecoare si citeva trivialitati pentru rivalii din Giulesti, in avanpremiera meciului de joi din Cupa UEFA.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea