Social

# alocatii copii 2018 #alocatii copii

Statul roman vrea sa ofere 10.000 de euro copiilor nascuti dupa 1 ianuarie 2018

Vesti bune pentru copiii nascuti dupa data de 1 ianuarie 2018. Statul roman vrea sa le ofere acestora 10.000 de euro pentru a-si putea sa isi continue studiile, sa isi deschida o afacere sau sa isi achitioneze o casa, dupa varsta de 18 ani.

Potrivit initiativei, statul roman va depune la CEC Bank suma de 10.000 de euro, cu tot cu dobanzi, pentru ca fiecare copil sa o aiba la implinirea varstei de 18 ani.

Banii vor putea fi "utilizați doar de titular și numai după împlinirea vârstei de 18 ani, însă cu o condiție: copilul să urmeze 12 clase. De asemenea, banii pot fi utilizați în situații precum studii universitare, pentru a-ți deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru tratament în caz de boala ce necesită tratament costisitor".

În baza unei legi inițiate de PNR în Parlamentul României, urmează să se creeze Autoritatea Națională pentru Copii și Tineri, iar prin intermediul ei se va derula programul național prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou-născuții.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea