Social

#oua # scumpire oua

Statistica INS: Ouale, alimentele care s-au scumpit cel mai mult in noiembrie

Luna noiembrie a adus majorari importante ale preturilor produselor alimentare. Potrivit datelor comunicate marti de Institutul National de Statistica, cele mai mari scumpiri s-au inregistrat la alimentele de baza.

In cazul oualor, scumpirea este de 8% fata de luna octombrie. Fasolea si cartofii au avut o crestere de 2,4%, pretul uleiului a urcat cu 2,4%, iar kilogramul de branza s-a scumpit cu circa 1%.

La capitolul marfuri nealimentare, cea mai semnificativa majorare a fost cea la energia termica (peste 1,8%). Preturile au avut o evolutie buna in cazul serviciilor, singura scumpire importanta inregistrandu-se la abonamentele la transportul auto (0,4%).

Comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, pretul alimentelor a crescut in unele cazuri si cu 24% (cartofii). Fata de noiembrie 2011, fasolea, citricele si fructele proaspete au preturi mai mari cu 22%, 18%, respectiv 15%. In ceea ce priveste ouale, majorarea este de 16%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea