Social

#utilizare computer #internet romani #conexiune internet #statistica utilizare calculator

Statistica: 50% dintre romani nu au folosit vreodata calculatorul

Doar 50% dintre dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani au utilizat vreodata un calculator , in conditiile in care media europeana este de 78%, potrivit unei statistici Eurostat.

In Suedia procentul este de 96%, in Olanda si Danemarca de 94%, in timp ce in Finlanda este de 93%. In Bulgaria, circa 55% dintre cetateni au luat contactul cu un calculator.

Romania inregistreaza cel mai mic procentaj din UE si la utilizarea calculatorului in randul tinerilor. Circa 81% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani au folosit macar o data calculatorul, in conditiile in care procentul bulgarilor este de 87%, iar media la nivelul UE este de de 96%.

Razvan Mustea, ministrul Comunicatiilor, a declarat luni ca desi Romania are "programatori ultraperformanti", " hackeri ultraspecializati" si zone cu viteze foarte mari la conexiunile de Internet, exista prea multi cetateni pentru care Internetul este inca "un OZN ".
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea