Social

#lasagna #masuri #teste #adn #carne de vita #obligatie # carne de cal

Statele UE, obligate sa faca teste ADN pe produsele din carne de vita

Toate statele membre UE vor fi obligate de Comisia Europeana sa faca teste ADN pe produsele alimentare prezentate ca fiind din carne de vita, in contextul recentului scandal al carnii de cal. Propunerea va fi inaintata tarilor europene maine, in cadrul unui "comitet permanent extraordinar al industriei alimentare si a sanatatii animalelor".

Tonio Borg, comisarul UE pentru Sanatatea si Protectia Consumatorilor, a anuntat ca primele teste vor fi realizate in luna martie, rezultatele urmand sa fie publicate la jumatatea lunii aprilie. Se estimeaza ca vor fi facute circa 2.500 de teste ADN, majoritatea finantate din bani europeni.

Totodata, Borg a precizat ca se vor realiza alte 4.000 de teste pentru a depista prezenta in carnea de cal a fenilbutazonei, un compus antiinflamatator. Carnea care contine acest produs este improprie pentru consum.

Masurile vin dupa ce saptamana trecuta s-au descoperit in Marea Britanie produse lasagna care contineau carne de cal sub stampila de "vita". Potrivit autoritatilor franceze, carnea respectiva ar fi provenit din Romania.

Autoritatile romane au verificat toate informatiile disponibile in cazul carnii de cal, legate inclusv de procedura de procesare, si nu au identificat pana in acest moment nicio neregula, sustine premierul Ponta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea