Social

Start la pasajul Basarab

Pasajul Basarab va fi construit de o firma italiano-spaniola, care s-a angajat sa termine lucrarea in doi ani si jumatate.

Primaria Capitalei a desemnat ieri firma care se va ocupa de constructia pasajului suprateran Basarab: consortiul italiano-spaniol Astaldi S.p.a&FCC Constuccion SA. Potrivit ofertei financiare depuse de consortiu cu doua luni in urma, ridicarea pasajului va costa aproximativ 4.060 de miliarde de lei si va fi gata in maximum 29 de luni.

La licitatie s-au prezentat sapte firme straine. Firma italiana Astaldi S.p.a se ocupa si de largirea pasajului Otopeni la sase benzi, avind in derulare si alte contracte de reabilitare de drumuri.

pasajul basarab va fi cel mai mare pasaj suprateran din Romania, cu lungimea de aproximativ doi km. Inalt de 28 de metri, pasajul va porni din intersectia Bulevardului Nicolae Titulescu cu Strada Al. I. Cuza, nu departe de Gara de Nord , si va reveni la sol pe soseaua Grozavesti , dupa ce va traversa Dimbovita.

De asemenea, pasajul Basarab va avea patru benzi pentru masini si doua linii de tramvai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea