Social

#tragedie Colectiv #raniti colectiv #victime colectiv

Starea ranitilor din Colectiv. 133 in spitale, 12 externati!

Chiar daca astazi premierul si primarul Cristian Popescu Piedone au demisionat, lucrurile nu se schimba pentru victimele tragediei de la Colectiv.  In spitale raman 133 de raniti!

“Sunt echipe noi din Israel si Turcia. Se face tot ce este omeneste posibil pentru a-i salva. La sectia de arsi de la Spitalul Floreasca sunt 65 de chirurgi. Sunt 133 de raniti, a mai fost externat unu. Din cei 133 peste 80 sunt în stare critica. 12 au fost externati”, a declarat miercuri ministrul Sanatatii.
“Este o mobilizare extraordinara. Sunt echipe noi de medici din Israel si Turcia. Se face tot ce este posibil pentru a-i salva”, a spus ministrul Nicolae Banicioiu.

Potrivit acestuia, exista momentan rezervele necesare de sange pentru victime.
“Din punctul de vedere al donatorilor de sange suntem organizati. Am facut un apel pentru a fi asigurati pe aceasta perioada. Exista toate rezerverele necesare de sange. Toti cer care vor sa doneze sange sau obiecte sanitare nu trebuie sa vina cu ele la spital. Puteti contacta Unifarm. Sangele din Moldova trebuie testat. Au venit 200 de unitati”, a anuntat Banicioiu.

“Din strainatate am primit foarte multe idei de a sprijini medicii. Am primit oferte de a primi trimite medicale. Franta ne ajuta cu echipe medicale, cu materiale ne ajuta colegii israelieni”, a mai spus Nicolae Banicioiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea