Social

Stand organizat de Institutul Cultural Roman la Targul de Carte de la Londra

Luni, 14 aprilie 2008, incepe Targul de Carte de la Londra - London Book Fair, una dintre cele mai importante manifestari internationale de profil. Editurile din Romania vor fi prezente in premiera la acest eveniment in cadrul unui stand organizat de Institutul Cultural Roman.

Sloganul participarii romanesti la London Book Fair este Writers from a Country Hard to Write: Romania.

25 de edituri din Romania vor expune 650 de titluri de carte si albume, precum si peste 30 de audiobook-uri. Standul de 108 metri patrati organizat de ICR va include spatii pentru intalniri ale editorilor romani cu potentialii parteneri sau colaboratori straini, precum si pentru materiale promotionale distribuite de asociatiile profesionale din Romania.

Pe 15 aprilie, de la ora 9.30, in cadrul Targului va avea loc seminarul Book Business in Romania. O sectiune va fi dedicata programelor de sustinere a traducerilor derulate de Centrul National al Cartii, infiintat in 2007 in cadrul ICR. Vor sustine expuneri criticul literar Marius Chivu - Introducing the New Romanian Literature and Book Market si Florin Bican (Centrul National al Cartii) - Translation and Publication Support Programmes - Funding Strategies.

Editurile si grupurile editoriale din Romania reprezentate la London Book Fair sunt Ad Libri, All, Brumar, Cartea Romaneasca, Grupul editorial Corint, Curtea Veche , Gramar, Humanitas, Idea, Editura Muzeului Literaturii Romane, Igloo Media , Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Paralela 45, Polirom, Rao, Editura Institutului Cultural Roman, Simetria, Teora, Trei, Triade, Tritonic, Vremea. Majoritatea acestora a fost de acord ca, dupa incheierea Targului de carte de la Londra, sa ofere cartile expuse bibliotecilor institutelor culturale romanesti din strainatate.

Adresat editorilor, distribuitorilor, librarilor si profesionistilor din domeniul editorial din toata lumea, Targul de carte gazduit de Earl Court din Londra este cea mai proeminenta manifestare britanica de profil si una dintre cele mai importante la nivel global. Editia din 2007 a atras peste 23.000 de participanti din 109 tari. Detalii despre London Book Fair se gasesc pe pagina web a evenimentului: www.londonbookfair.co.uk

Participarea romaneasca in premiera la London Book Fair are loc in contextul unei promovari extinse a literaturii romane peste hotare. Cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin programele Translation and Publication Support - TPS si "20 de autori", au fost publicate, in ultimii doi ani, peste 30 de volume, in peste 10 tari din Europa, precum si in Israel si in Statele Unite. Alte 25 de cereri de finantare formulate de editorii straini au fost selectate de juriul TPS la sfarsitul anului 2007.

Lista aparitiilor sprijinite include carti ale unor clasici romani interbelici precum Camil Petrescu si Mihail Sebastian, nume contemporane consacrate - Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu , Norman Manea, dar si autori recent afirmati. Pe langa sprijinirea directa a editarii, ICR are in vedere si dezvoltarea "resurselor umane" pe care le presupune aceasta ofensiva: un program de burse pentru traducatori de limba romana se adreseaza profesionistilor consacrati, iar altul este destinat celor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele in vederea unei cariere in domeniu.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare