Social

Stadionul Giulesti obiectiv militar de gradul zero

Joi dupa-masa, toata zona cartierului Giulesti se va preschimba in teatru de operatiuni militare . Aproape 2.000 de luptatori jandarmi si cateva sute de politisti vor lua cu asalt imprejurimile, pentru a securiza probabil cea mai riscanta zona a Bucurestiului in acel interval. Masurile de securitate pentru partida Rapid-Steaua, din sferturile Cupei UEFA, sunt printre cele mai severe din ultima vreme, probabil si din cauza valului de violente de pe stadioane, care a luat o amploare fara precedent.

De la inceputul saptamanii, la Comandamentul de Jandarmi Bucuresti se fac planuri si sedinte operative. Luni seara, aici au fost convocati sefii galeriei echipei Steaua, pentru a stabili modul de sosire si plecare din Giulesti. Asa s-a convenit ca toti cei care aproximativ 1.000 de suporteri ros-albastrii, prezenti la meci, sa fie escortati din apropierea podului Grozavesti de efective ale Jandarmeriei. La finalul meciului, stelistii vor fi tinuti in peluza atat cat va fi nevoie, pana ce pe stadion nu va mai ramane picior de rapidist. Apoi, o armata de jandarmi, inclusiv 60 de echipaje hipo (luptatori calare) si 30 de patrule cu caini de paza ii vor conduce pana la stadionul Ghencea.
Arsenalul celor doua galerii va fi serios redus la aceasta partida. Pana si brichetele, care au facut ravagii in timpul scandalului de la Constanta, vor fi trecute pe lista obiectelor interzise. "Este posibil ca unii suporteri sa incerce sa intre cu asemenea obiecte in stadion, insa noi vom incerca sa impiedicam acest lucru. Ne bazam si pe intelegerea celor veniti la meci", ne-a declarat colonelul Daniel Georgescu, seful Comandamentului de Jandarmi Bucuresti. In ceea ce priveste situatiile de urgenta, ramane in picioare ultima ordonanta in domeniu. Evacuarea unei anumite parti din tribuna se va face numai la solicitarea scrisa a observatorului oficial prezent la meci. Jandarmeria va intreprinde doar acte premergatoare evacuarii, menite sa descurajeze violentele de orice fel. Este posibil ca printre suporteri sa fie si angajati ai Ministerului de Interne, echipati in civil. Este vorba de politisti sub acoperire , care vor tine permanent legatura cu "centrul de comanda" al operatiunilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea