Social

#hackeri #hackeri romani #sri #top 10 hackeri

SRI anunta: Trei romani se afla in top 10 cei mai de temut hackeri

Trei din primii zece hackeri din lume sunt romani, potrivit Serviciului Roman de Informatii. Ei sunt specializati in criminalitate cibernetica si au o reputatie excelenta in crearea unor sisteme prin care trimit mesaje de tip spam fara stirea utilizatorilor.

"Nu sunt porecle, ii stim, sunt cetateni romani. Este prematur sa le divulgam numele de utilizator", a spus Gabriel Mazilu, Directorul adjunct al Centrului de National CYBERINT, din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Principalele tinte ale atacurilor cibernetice au fost in ultimii trei ani sistemele bancare si pietele comerciale digitale, mai exact magazinele online, in special cele din Statele Unite si din Marea Britanie.

Citeste si: Vrei sa te lasi de fumat? Vezi detalii aici 

Numarul de infractori din respectivele retele a variat de la 117, in cazul gruparii Costea, pana la un numar foarte mic, cum ar fi gruparea Paunescu, care a avut sapte cetateni romani arestati, fosti hackeri", a mai explicat Mazilu.

Sursa foto: stiridinvest.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea