Social

# achizitionare masca de gaze #masca de gaze #sri #substante toxice

SRI achizitioneaza masti de gaze pentru angajati. Se pregatesc pentru un atac cu substante toxice

Serviciul Roman de Informatii (SRI) doreste sa achizitioneze mii de masti de gaze pentru angajati, pentru a fi pregatiti in cazul unor atacuri cu substante toxice.

“Serviciul Roman de Informatii (SRI), prin UM 0929 Bucuresti, vrea sa cumpere masti contra gazelor, pentru asigurarea protectiei respiratorii a cadrelor sale militare in situatii de criza, in eventualitatea unor atacuri cu substante toxice de lupta. Astfel, institutia intentioneaza sa incheie un acord-cadru pe 4 ani pentru a achizitiona intre 5.500 si 8.230 de masti de gaze, valoarea totala a achizitiei fiind estimata la circa 1,68 milioane euro plus TVA”, scrie profit.ro.

Scopul este „asigurarea protectiei respiratorii in situatii de criza, respectiv pe perioada evacuarii cadrelor militare din zonele contaminate cu substante toxice de lupta”, se arata in documentatia de atribuire.

Decizia vine in contextul sitatiei tot mai tensionate de la granita Romaniei, dar si a faptului ca Rusia detine arme chimice pe care este posibil sa le foloseasca in urmatoarea perioada, lucru pe care l-au mai facut in trecut, in Siria.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea