Social

#jon infidelitate # infidelitate cuplu #infidelitate #cuplu

Spune-mi ce functie ai, ca sa iti spun cat esti de infidel

Cu cat oamenii ocupa functii mai inalte, cu atat sunt mai tentati sa devina infideli, arata un studiu publicat in revista Sex Research si citat de Mediafax.

O echipa de experti in psihologie sociala a incercat sa afle de la 610 femei si barbati daca puterea oferita de o functie importanta este asociata cu ratele inalte de infidelitate.

Aproximativ 9% dintre persoanele cu functii de management de rang inferior au marturisit ca au fost infidele. In schimb, 24% dintre managerii de nivel mijlociu au spus ca au fost infideli si 37% dintre persoanele care sunt manageri de top au recunoscut ca si-au inselat partenerii de viata.

Autorii studiului sugereaza ca scandalurile despre barbatii cu functii inalte care au fost infideli sunt mai frecvent expuse in presa prin simplul motiv ca "barbatii ocupa mai des decat femeile functii publice si alte pozitii puternice", nu pentru ca femeile ar fi mai putin dispuse sa isi insele partenerii de viata, mai scrie Mediafax.

"Puterea ii elibereaza psihologic pe oameni de efectele inhibitoare ale normelor sociale si le sporeste tendinta de a-si exprima anumite forme contra-normative ale sexualitatii", a declarat Joris Lammers, profesorul de psihologie sociala care a coordonat studiul.

Sursa foto: ask-iliskiler.mahmure.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea