Social

#studiu cafea # cafea personalitate #studiu durvasula

Spune-mi ce cafea bei, ca sa-ti spun ce personalitate ai

Stiati ca persoana care bea cafea tip cappucino este inclinata sa fie obsesiva si ii place sa fie stapana pe situatie, in timp ce bautorii de cafe latte doresc sa le placa celorlalti.  

Felul cafelei pe care o bea cineva ii poate reflecta personalitatea, potrivit unor noi cercetari mentionate de Daily Mail. In cadrul unui studiu s-au descoperit caracteristici comune la persoanele carora le place acelasi tip de cafea. Doctorul psiholog Ramani Durvasula a desfasurat un studiu pe circa 1.000 de bautori de cafea. S-au luat in considerare stiluri si trasaturi psihologice precum introversiunea si extroversiunea, rabdarea, perfectionismul, caldura, atentia, sensibilitatea, timiditatea, etc. 

Cei care beau cafea neagra sunt in general onesti si directi. Le place ca lucrurile sa fie simple si pot fi uneori tacuti si prost dispusi, prapastiosi si indiferenti. Bautorii de cafe latte au tendinta sa fie mai nervosi si dornici sa placa. Sunt gata sa ii ajute pe ceilalti, insa nu se preocupa prea mult de ei insisi. 

Cei care beau cafea solubila au tendinta sa amane lucrurile sau sa le ignore, in timp ce persoanele care prefera bauturile dulci, gen cafe frappe, sunt "indraznete din punct de vedere social", niste "copii mari" cu "inima tanara". Nu fac intotdeauna alegeri bune si pot fi nechibzuiti. Dar adesea pot da si tonul in moda sau alte activitati. Cei care prefera cafeaua decafeinizata sau cappucino tind sa fie obsesivi, dornici sa controleze orice situatie si atenti la detalii, mai arata business24.ro

Studiul este descris in cartea doctorului Durvasula, intitulata "You are what you eat: Change your food attitude, change your life".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea