INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Spune-mi cand te culci ca sa-ti spun cum esti

Obiceiurile pe care le avem odata cu lasarea serii reprezinta un bun indiciu privind personalitatea, dar si comportamentul nostru. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Pennsylvania a relevat ca preferinta tinerilor pentru viata de noapte, in detrimentul activitatilor desfasurate in timpul zilei, poate fi asociata cu un comportament antisocial specific perioadei adolescentei. Rezultatele studiului arata ca preferinta pentru orele tarzii de culcare denota un comportament antisocial, in comparatie cu atitudinea celor care prefera sa se trezeasca devreme pentru a se implica in activitati recreative de-a lungul zilei. Baietii incalca regulile mai des Culcatul la ore tarzii duce la o scadere a orelor destinate odihnei, ceea ce genereaza probleme mai grave, precum pierderea autocontrolului si a posibilitatii de concentrare. Echipa de cercetatori a analizat comportamentul a 111 tineri cu varste cuprinse intre 8 si 13 ani, pentru a studia relatia dintre preferinta pentru activitatile nocturne si cele din timpul zilei. Studiul a relevat prezenta unui numar de factori legati de comportamentul antisocial, in special in cazul baietilor care aveau o tendinta mai mare spre incalcarea regulilor. Totodata a fost masurat nivelul cortizolului, hormon al stresului, care in mod normal are apogeul dimineata si descreste odata cu trecerea orelor, din diferite momente ale zilei. S-a observat ca baietii cu un nivel constant ridicat de cortizol aveau tendinta de a dezvolta mai multe probleme comportamentale. Anormalitatile in secretia de cortizol de-a lungul zilei sunt asociate cu depresia clinica, dar si cu un comportament antisocial. Descoperirile subliniaza importanta orelor stricte de culcare in cazul copiilor aflati in perioada de crestere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea