Social

Sport si politica

Ma plangeam saptamana trecuta de tacerea complice care inconjoara evenimentele din Tibet cu numai cateva luni inainte de Jocurile Olimpice de la Beijing.

Intre timp, presa scrisa si mass-media franceze s-au umplut de proteste, dar e interesant de remarcat ca acestea vin din partea unor gazetari si aproape deloc din partea responsabililor din Comitetele Olimpice Nationale sau a politicienilor. O anumita prudenta e peste tot in ziarele de sport. „L’Equipe“ din 24 martie scrie conciliant: „JO au fost trase la sticla, asa ca va trebui sa le bem. Chiar daca gustul va fi amar“.

Daca sportivii, pentru care un boicot ar echivala cu o catastrofa personala, se mai pot arata echivoci („E normal sa ne ridicam contra oricarei forme de represiune , declara Laura Flessel, dubla campioana olimpica la scrima, dar ar fi o eroare sa boicotam JO“), rezerva politicienilor nu mai are niciun sens. Bush si-a anuntat participarea la ceremonia inaugurala. S

arkozy a lasat sa se inteleaga ca poate adopta orice atitudine, in functie de evolutia situatiei. Germanii si britanicii au fost mai limpezi in declaratii, dar, de hotarat, n-au hotarat nici ei nimic.

 

Continuarea in Evenimentul Zilei 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea