Social

#program special #taxa #pacienti #vizite spitale #internari

Spitalele vor fi obligate sa nu perceapa taxe pentru vizitarea pacientilor

Spitalele nu vor avea voie sa perceapa taxe pentru vizitarea pacientilor, se arata in Ordinul privind reglementarea programului de vizite al pacientilor internati in unitatile sanitare publice, emis de ministrul Sanatatii in 17 decembrie si publicat recent in Monitorul Oficial.

In document se stabileste clar ca programul de vizite este de luni pana vineri, in intervalul orar 15.00-20.00, precum si sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00.

Persoanele care asigura paza acestor unitati medicale urmeaza sa dea o declaratie prin care se obliga sa respecte orarul si sa nu accepte niciun fel de "atentii" pentru a permite accesul in afara acestui program.

Ordinul ministrului Sanatatii mai stabileste ca un pacient internat intr-un salon cu mai mult de trei paturi poate fi vizitat de maximum trei persoane. Totodata, intr-un salon pot fi in acelasi timp vizitatori pentru cel mult doi pacienti. Potrivit aceluiasi document, durata unei vizite nu poate depasi 60 de minute.

Sursa foto: bzf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea