Social

#id #ecaterina andronescu #universitatea spiru haret

"Spiru Haret" ramane fara invatamant la distanta

Universitatea " Spiru Haret " se opune deciziei Ministerului Educatiei de a desfiinta centrele de invatamant la distanta neacreditatate.

"Am decis desfiintarea a tuturor centrelor ID din cadrul Universitatii Spiru Haret. De asemenea, am decis anularea a 92 de titluri de profesori si conferentiari, iar Universitatii Spiru Haret i se retrage dreptul de a organiza examenul de licenta pana cand se va efectua o evaluare de catre ARACIS ", a anuntat sambata ministrul Educatiei, citata de Realitatea.net.

Ecaterina Andronescu a cerut si anularea a 92 de titluri de conferentiari si profesori eliberate de universitate. Conducerea USH refuza insa aplicarea tuturor cererilor ministerului.

"Adoptarea concluziilor doamnei ministru Ecaterina Andronescu va consfinti, in fapt, desfiintarea invatamantului particular din Romania, prin incalcarea flagranta a autonomiei universitare si a proprietatii private, garantate de Constitutie si trecerea universitatilor sub influenta unei forte politice. Nimeni nu este mai presus de lege!", reiese din comunicatul USH, citat de Gandul. 

Ministrul Educatiei considera ca lucrurile stau "mult mai grav decat ne-am inchipuit". Nu se poate face o distinctie clara intre studentii inmatriculati la cursuri de zi si cei de la ID. Astfel cei mai multi absolventi au scapat de revalidarea diplomei.

Absolventii Facultatii de Drept a USH se vor intoarce insa la studiu. Universitatea a organizat examenul de licenta cu numai 180 de credite pentru fiecare student, in loc de 240 cum prevede legea (trei ani de studiu, in loc de patru).

Cei inscrisi la invatamantul la distanta isi vor continua studiile la alte institutii acreditate, odata cu decizia ministerului de a desfiinta centrele USH. "Nu poti sa faci muzica sau sport la distanta si nu poti fi un specialist in criminalistica fara sa fi facut nici macar o ora de laborator. Nu cred ca poti fi un specialist in aceste domenii fara sa te intalnesti macar o singura ora cu un cadru didactic", a adaugat Andronescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea