Social

#publicitate #masterat #universitatea spiru haret

"Spiru Haret" face publicitate masteratelor neautorizate

Universitatea " Spiru Haret " promoveaza agresiv zeci de programe de masterat la zi sau online, care nu sunt autorizate de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii din Invatamantul Superior ( ARACIS ).

Campania publicitara a Universitatii "Spiru Haret" ocupa zilnic doua pagini interioare de ziar intr-un cotidian central, dar si reclame-timbru pe prima pagina, conform Realitatea.net.

Reclama mentioneaza Legile 2/2008 si 250/2009, mai precis reglementarile legate de programele de masterat: "universitatile acreditate, supuse periodic evaluarii institutionale, pot decide, prin hotarare a senatului, infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat, de doctorat si de studii postuniversitare , cuprinse in domeniile stiintifice ale universitatii" si "programele de masterat dintr-un domeniu se considera acreditate daca cel putin un program de masterat din acel domeniu este acreditat".

Autoritatile neaga insa faptul ca programele de masterat sunt autorizate. "Programele de masterat nu sunt autorizate de ARACIS, si-au retras toate dosarele de la noi si nu putem face nimic in acest sens", a explicat directorul ARACIS, Ioan Curtu.

Reclamele sunt prezente in majoritatea cotidienelor nationale si in ziarele distribuite gratuit pe mijloacele de transport RATB si Metrorex. Directorii de ziare spun ca verificarea informatiilor nu intra in atributiile lor.

"Ziarele nu verifica veridicitatea informatiilor care apar in paginile publicitare. Nu e treaba lor. La fel, asociatiile de presa sau de publicitate actioneaza doar dupa ce primesc sesizari. Ministerul Educatiei ar trebui sa sesizeze organismele abilitate", a explicat Cristian Tudor Popescu pentru Realitatea.net.

Ministerul Educatiei nu a luat insa nici o masura si asteapta inceperea anului universitar pentru a clarifica situatia USH care nu a inaintat nici o propunere pentru un nou rector. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului nu a inregistrat plangeri impotriva reclamelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea