Social

#universitatea spiru haret #afacere #profit

"Spiru Haret", cea mai profitabila afacere din tara

Universitatea "Spiru Haret", cea mai mare institutie de invatamant superior din Europa, in inregistrat in 2008 un profit de 48 de milioane de euro.

Excedentul inregistrat in 2008 de cea mai controversata universitate din Romania a fost de 178 milioane lei (48,5 mil. euro) la venituri de 373 mil. lei (101,5 mil. euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finante.

Castigurile USH l-au transformat pe rectorul Gheorghe Bondrea in cel mai profitabil manager din Romania. Profitul inregistrat de "Spiru Haret" a fost mai mare ca cel al unor multinationale din bere ca Heineken sau SABMiller, care ruleaza afaceri de 225, respectiv peste 300 mil. euro.

Veniturile universitatii s-au dublat fata de 2007, iar excedentul raportat a crescut cu 60%. USH nu e singura institutie de invatamant superior din Romania cu profituri imprestionante. Universitatea "Titu Maiorescu" a avut un excendet de 3,6 milioane de euro la sfarsitul lui 2008, iar Universitatea " Dimitrie Cantemir " a inregistrat castiguri de 3,5 milioane de euro.

"O universitate nu poate fi pe zero pentru a functiona. Noi pastram la final de an un excedent suficient sa acopere plata salariilor angajatilor pentru o luna, o luna si jumatate, in cazul ca nu primim banii de la minister. Cred ca excedentul de la "Spiru Haret" vine din faptul ca nu cheltuiesc la nivelul unui invatamant normal si corect. Dat fiind ca o mare parte din cursuri se desfasoara la distanta, costurile lor sunt foarte mici", a declarat pentru Gandul rectorul Academiei de Studii Economice , Ion Gh. Rosca.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea