Social

#admitere #proces #universitatea spiru haret

"Spiru Haret" a obtinut in instanta dreptul de a organiza admitere la ID

Universitatea "Spiru Haret" a castigat procesul cu Ministerul Educatiei la Curtea de Apel. Institutia a primit dreptul de a organiza admitere pentru invatamantul la distanta acreditat.

Prin actiunea din tribunal, universitatea particulara a suspendat executarea a doua articole din HG 749 din 2009, care nu ii permit acesteia sa organizeze admitere. Hotararea nu este definitiva, iar recursul poate fi introdus in cinci zile.

Guvernul a fost obligat de instanta sa plateasca 7.500 de lei cheltuieli de judecata, informeaza Realitatea.net.

Executivul si Ministerul Educatiei au sustinut, la proces, ca rectorul aurelian bondrea nu poate reprezenta legal universitatea. Avocatii institutiei au adus insa hotarari judecatoresti definitive in care Bondrea apare ca reprezentant al USH .

Guvernul a sustinut la proces ca Universitatea "Spiru Haret" nu este cuprinsa in hotararea atacata, deci nu exista justificare pentru actiunea in instanta. Magistratii au hotarat insa ca USH poate organiza in continuare examen de admitere pentru centrele de invatamant la distanta acreditate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea