Social

#bucuresti #intretinere #caldura

Speriati de costul intretinerii, romanii infrunta gerul fara caldura

Chiar daca autoritatile ii asigura pe bucuresteni ca intretinerea nu va costa mai mult din cauza gerului, asociatiile de proprietari prevad scumpiri si se grabesc sa opreasca agentul termic pentru a tine cheltuielile sub control.

"Doresc sa anunt cetatenii Capitalei ca facturile pe luna ianuarie 2010 nu vor depasi valoarea celor din ianuarie 2009", a spus ieri directorul RADET Bucuresti, Mihai Becheanu.

"In cursul zilei de luni, am avut peste 40 de sesizari de la proprietarii din diferite blocuri ale Capitalei care reclamau ca nu au apa calda si caldura. In urma verficarilor facute, s-a constatat ca blocurile primeau agent termic , dar administratorii acestora luasera decizia sa inchida vanele de la subsol. Proprietarii n-au stiut de deciziile acestora si ne-au sesizat pe noi", a explicat Becheanu, pentru Gandul.

Asociatiile de proprietari cred insa ca o scumpire de 5% la costurile de intretinere este inevitabila.

"Anul trecut, in ianuarie, media temperaturilor exterioare a fost de plus 0,3 grade Celsius. Anul acesta, pana la aceasta data, media temperaturilor exterioare este de minus un grad Celsius. Diferenta de 1,3 grade inseamna o crestere de maxim 6-8 la suta a facturilor la apa calda si caldura, ceea ce va insemna o majorare a intretinerii de maxim 5 la suta", a explicat Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat.

Calculele lui Mereuta arata ca, pentru o garsoniera locuita de o persoana, factura la apa calda si caldura va fi de maxim 100 de lei fata de 90 de lei anul trecut.

In cazul unui apartament de doua camere, locuit de doua persoane, factura va fi de 150 de lei, cu 15 lei mai scumpa ca in 2009, iar proprietarii unui apartament de trei camere locuit de trei persoane, vor plati in jur de 195 lei.

Agentul termic a fost scumpic in Bucuresti de la 1 ianuarie 2010 cu 8,2 la suta, dar diferenta va fi suportata din bugetul municipalitatii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea