Social

Sperante pentru azi

Autoritatile din Bulgaria nu au luat ieri nici o hotarare in ceea ce ii priveste pe suporterii dinamovisti arestati in urma incidentelor petrecute inaintea jocului cu Levski Sofia.

Ziua de ieri se anunta a fi ultima petrecuta de suporterii lui Dinamo in Bulgaria. Cei cinci fani ai "cainilor" au fost audiati de catre autoritatile de la Sofia, dar lucrurile s-au tergiversat, astfel ca informatiile de la sud de Dunare au intarziat sa apara.

ATITUDINE. "Nu stim ce se intampla. Audierile trebuiau sa inceapa la ora 11:00 dimineata, dar nu stim care a fost rezultatul. Avem incredere ca autoritatile romane vor interveni pe langa omologii de la sud de Dunare, si prietenii nostri se vor intoarce acasa", a declarat Paul, unul dintre liderii suporterilor care iau loc in fiecare etapa la " Peluza Sud" a stadionului din Stefan cel Mare.

CHETA. Pentru a-si vedea mai repede copiii acasa, parintii suporterilor arestati in apropiere de Loveci au strans bani pentru a plati un avocat care sa-i indulceasca pe judecatorii bulgari . Conducerea clubului Dinamo nu a contribuit cu nimic la onorariul de 3.000 de euro. Suporterii de la "Peluza Sud" au reprezentat intotdeauna factiunea rebela din galeria "cainilor", razboindu-se de multe ori cu sefii clubului.


POVESTE
Unul dintre suporterii lui Dinamo care a participat la bataia cu fanii lui Litex Loveci a povestit ieri, sub protectia anonimatului, amanunte de la macelul in care au cazut victime. "Am fost preluati de la Ruse, din vama, de jandarmii bulgari. Ne-au bagat pe o ruta ocolitoare si nu ne-au dat voie sa oprim pentru a ne satisface nevoile fiziologice. Cand, in sfarsit, i-am convins sa ne lase sa coboram, ne-am pomenit langa noi cu niste bulgari care au inceput sa arunce in noi cu topoare si lopeti. Au venit imediat si cei de la politie, care aveau cu ei o fata care stia si limba noastra. Prin ea am comunicat, dar la un moment dat ni s-a spus ca nu vom pleca decat daca vom plati 100 de euro. Cei care au fost arestati au fost alesi in functie de numarul de pete pe care il aveau pe haine. Am crezut ca vom muri."



PRECEDENTE
Duritatea cu care autoritatile bulgare reactioneaza atunci cand au de furca cu romanii nu reprezinta o noutate. Anul trecut, de pilda, reporterul Pro TV George Buhnici a fost arestat de politia din

Ruse pentru un motiv care a ramas inca neelucidat. Plecat intr-o calatorie in interes de serviciu, ziaristul a fost retinut cateva zile de autoritatile bulgare. Eliberarea lui Buhnici s-a produs in urma unei intense campanii de presa, dar si a interventiei energice a autoritatilor de la Bucuresti. Politistii bulgari au un tratament ostil si fata de soferii romani care tranziteaza tara vecina. Pentru a scapa, conducatorii auto prefera sa dea o spaga de 10 euro, suma care le ia ochii oamenilor legii din patria lui Stoicikov. De asemenea, la vama Ruse, esti nevoit sa platesti 5 euro, fara sa ti se spuna pentru ce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea