Social

Spectacol inaugural sustinut de ansamblul Virtuozii Gorjului la "Insolite Roumanie"

In cadrul programului "Insolite Roumanie", organizat de Asociatia Balkan-Transit din Franta, Institutul Cultural Roman sustine in perioada 6-7 mai 2008 spectacolul inaugural, precum si atelierele de dans folcloric oferite la de ansamblul de instrumentisti si dansatori "Virtuozii Gorjului" din Targu-Jiu.

Miercuri, 7 mai, ansamblul va sustine, la Muzeul de Arte Frumoase al orasului Caen , spectacolul de la festivitatea de inaugurarea oficiala a seriei de evenimente reunite sub genericul "Insolite Roumanie". Publicul va include oficialitatile orasului si reprezentanti ai institutiilor de cultura franceze.

Marti, 6 mai, la Memorialul Pacii, "Virtuozii Gorjului" vor face demonstratii de dans traditional, in cadrul a patru ateliere, urmate, la sfarsitul zilei, de un spectacol de dans si muzica traditionale romanesti.

Festivalul "Insolite Roumanie", editia a V-a a Primaverii Balcanice, se desfasoara in Franta, in perioada 26 aprilie – 11 iunie 2008, in peste 40 de localitati din regiunea Normandia. Programul cuprinde spectacole de teatru si dans, conferinte dedicate Romaniei, lansari de carte romaneasca, expozitii si concerte.

Festivalul este organizat de Asociatia Balkan-Transit in parteneriat cu Institutul Francez din Bucuresti si Institutul Cultural Roman, in colaborare cu Fundatia Culturala Proiect DCM, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea