Social

Specialistii in muraturi

Retetele taranilor transmise din neam in neam sunt la mare cautare in Capitala. La un borcan de 800 de grame, pui doua linguri de sare, un sfert otet, restul apa, o lingurita de zahar si foi de dafin. Asezi apoi ardeii cu coditele in sus, ca ciorba o face nevasta la iarna, cand are de toate in beci. Daca primavara se numara bobocii, toamna, cu siguranta gospodinele isi potrivesc la linie borcanele cu muraturi in camara si, cu ochii plini de bucurie, trag aer in piept, multumite de truda. Gogonele , varza, castraveti , conopida, gogosari , cate case si gospodine , tot atatea retete si obiceiuri. Fiecare se lauda ca muratura lui e mai aleasa si niciunul nu se lasa mai prejos. Talentul sta ascuns intre degete Adevaratii detinatori de secrete intr-ale muraturilor sunt insa taranii, ale caror traditii transmise din neam in neam satisfac si acum papilele gustative ale orasenilor. Fiecare stie sa puna iarna de toate, dar se declara profesionisti doar pe un singur segment. (continuarea in Evenimentul Zilei ) Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea