Social

#ciocolata #copii #ficat #afectiuni #cornuri #alcool etilic

Specialistii avertizeaza: Cornurile cu ciocolata pun in pericol sanatatea copiilor

Cornurile cu ciocolata pot pune in pericol sanatatea copiilor, deoarece contin cantitati mari de alcool etilic, care provoaca dependenta, fenomen confirmat chiar de specialistul in nutritie Gheorghe Mencinicopschi.

El a explicat ca alcoolul, in combinatie cu proteinele si zaharurile, poate avea efecte grave asupra ficatului copiilor.

"Ficatul copiilor este imatur din punct de vedere chimic, el proceseaza extrem de greu alcoolul, pentru ca in prima faza de procesare este in hepatocit, in celulele ficatului. Acolo se face trecerea alcoolului dintr-o forma mai putin toxica, asa cum este cand il ingeram, intr-o forma extrem de toxica, care se cheama acetaldehida. Aceasta acetaldehida, daca nu este procesata imediat de catre ficat, trece in sange si ajunge la creier", a declarat Mencinicopschi la Romania TV.

Specialistul a atras atentia ca micutii au o toleranta foarte mica la alcoolul etilic, iar creierul este intoxicat si in timp se poate instala un fel de dependenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea