Social

# econimie energie electrica #energie electrica #spania

Spania, masuri dure pentru economisirea energiei electrice

Spania incepe economisirea energiei electrice. Tara impune masuri dure pentru a scadea consumul de energie. Sunt vizate toate cladirile si institutiile publice, hotelurile, firmele, cinematografele si restaurantele, dar si garile si aeroporturile.

 

Prima masura prevede temperatura de functionare a sistemelor de aer conditionat din toate cladirile publice si private, in malluri, restaurante restaurante, cinematografe, sediile de firme, hoteluri, gari si aeroporturi.

Guvernul Spaniei a anuntat luni seara limite de temperatura pentru aerul conditionat si incalzirea cladirilor, in vederea economiei de energie, transmit Reuters si dpa. Astfel, pe timp de vara, setarea termostatelor trebuie sa fie la peste 27 de grade, iar iarna sa fie sub 19 grade. Astfel, Spania isi propune sa reduca, la fel ca alte tari din Uniunea Europeana, consumul de gaze. Desi initial Spania s-a opus economiei cu 15% a consumului de gaze, a obtinut o derogare si incearca sa recuca cu 7% consumul de gaze.

Acestea nu sunt insa singurele masuri pe care Spania le ia pentru economisirea energiei electrice. Toate magazinele sunt obligate ca pana cel tarziu pe 30 septembrie sa-si echipeze intrarile cu sisteme automate de inchidere a usilor.

De asemenea, iluminatul birourilor nefolosite, al vitrinelor sau monumentelor se va intrerupe la ora 22:00.

Masurile urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial si sa ramana in vigoare pana la 1 noiembrie 2023.

Teresa Ribera, Ministrul pentru Tranzitia Ecologica si Provocarea Demografica din Spania, a afirmat ca este vorba doar de un prim pachet necesar intr-o "situatie critica". Aceasta a adaugat ca urmeaza sa fie luate si alte masuri deoarece “Europa are nevoie de ajutorul Spaniei. E timpul pentru solidaritate".

Teresa Ribera a indemnat, totodata, firmele sa recurga mai mult la telemunca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea