Social

Spania le cere romanilor 100 de euro/zi

Autoritatile spaniole au recunoscut politistilor romani de frontiera ca au inasprit conditiile de intrare in Spania. Ei cer acum romanilor 100 de euro/zi si voucher sau invitatie, plus asigurare medicala si bilet de calatorie dus-intors.
Romanii care doresc sa mearga in Spania trebuie sa dovedeasca vamesilor ca dispun de un loc de cazare si de 100 de euro pe zi pentru sejurul prevazut sau de o invitatie din partea unui cetatean spaniol , care declara in fata unui notar ca e dispus sa preia asupra sa toate aceste cheltuieli. Romanii trebuie sa mai aiba in plus asigurare medicala si bilet dus-intors. Persoana care invita trebuie sa dovedeasca, de asemenea, ca nu a lansat o alta invitatie unui alt cetatean roman in ultimele sase luni. Cetateanul spaniol mai trebuie sa prezinte garantii potrivit carora cetateanul roman pe care il invita nu va lucra in Spania, ci va reveni in tara sa de origine. Invitatia trebuie legalizata de un notar, a declarat Fabian Badila, purtatorul de cuvint al Politiei de Frontiera. Badila a mai precizat ca autoritatile spaniole vor avea mici intrevederi cu romanii care doresc sa viziteze Spania, pentru a identifica obiectivul real al calatoriei. Aceste cereri erau facultative. Ele au devenit obligatorii in ultima perioada, deoarece autoritatile spaniole au demarat o campanie de eliminare a muncii la negru.
Germania solicita doar 50 de euro

Romanii nu au nevoie de viza pentru a calatori in Germania, daca nu ramin in statele Schengen mai mult de 90 de zile in decursul a sase luni consecutive si nu desfasoara o activitate lucrativa. Cu toate acestea, pentru intrare exista anumite premise ce trebuie indeplinite. Calatorii trebuie sa detina un document de calatorie care sa fie valabil inca trei luni de la incheierea calatoriei, sa nu figureze in Registrul Central al Strainilor, respectiv in sistemul informational al statelor Schengen ca persoane carora li se refuza dreptul de intrare si sa fie in stare ca, la granita, sa explice scopul vizitei si mijloacele de finantare pe parcursul calatoriei, se mentioneaza intr-un comunicat al Ambasadei Germaniei. In cazul in care turistul nu are invitatie, autoritatile germane cer sa se faca dovada ca turistul roman are 50 de euro pentru fiecare zi a sejurului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea