“Spanac proaspat sau gatit?
De la Popeye-marinarul toata lumea stie, spanacul contine fier. Insa fierul vegetal este utilizat de organism in proportie de 3-10%, in timp ce fierul din produsele animale (ficat, carne, peste, ou) are o biodisponibilitate de 25-30%.
Cum sa crestem eficienta fierului? Folosind suc de rosii, otet sau zeama de lamaie, mediul acid tripleaza absortia! Fierul este stabil la temperatura inalta, salata de spanac si mancarea de spanac au aceeasi concentratie in fier.
Pe langa efectul antianemic, spanacul contine pigmenti cu actiune antioxidanta si efect anticancer a caror absorbtie creste prin gatit. Spanacul preparat termic este de 6 ori mai bogat in luteina, zeaxantina si betaina fata de frunzele proaspete!
Va fereati de spanacul congelat sau in conserva? Aflati ca este mai sanatos decat cel proaspat, gatit cu sos de rosii si un pic de ceapa.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.