Dieta si nutritie

#spanac congelat #spanac conserva #spanac

Spanacul la conserva, mai sanatos? Cum ar trebui sa il consumam. Mihaela Bilic a dezvaluit totul

Multi romani prefera spanacul proaspat si se feresc de cel congelat sau care se gaseste in conserve. Cu toate acestea, Mihaela Bilic a punctat ca aceste alimente sunt mai sanatoase ca spanacul proaspat, mai ales daca sunt consumate cu sos de rosii si putina ceapa.

 

“Spanac proaspat sau gatit?

De la Popeye-marinarul toata lumea stie, spanacul contine fier. Insa fierul vegetal este utilizat de organism in proportie de 3-10%, in timp ce fierul din produsele animale (ficat, carne, peste, ou) are o biodisponibilitate de 25-30%.

Cum sa crestem eficienta fierului? Folosind suc de rosii, otet sau zeama de lamaie, mediul acid tripleaza absortia! Fierul este stabil la temperatura inalta, salata de spanac si mancarea de spanac au aceeasi concentratie in fier.

Pe langa efectul antianemic, spanacul contine pigmenti cu actiune antioxidanta si efect anticancer a caror absorbtie creste prin gatit. Spanacul preparat termic este de 6 ori mai bogat in luteina, zeaxantina si betaina fata de frunzele proaspete!

Va fereati de spanacul congelat sau in conserva? Aflati ca este mai sanatos decat cel proaspat, gatit cu sos de rosii si un pic de ceapa.”, a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului