Social

#trafic #studenti #camin.

Spagile pentru locurile in camin se dau pe Messenger

Locurile din camine se tranzactioneaza prin intermediul Facebook-ului sau Messenger-ului. De teama ca nu cumva sa fie prinsi, majoritatea celor care vand sau cumpara locuri de cazare nu mai folosesc telefonul si doar in putine cazuri intrevederile fata in fata pentru a face targul.

Se pare ca in acest an, 2% din studenti fac trafic cu cazarea oferita de universitati, anunta DNA-ul studentesc , procent in scadere fata de anul trecut. “In acest an s-a observat o reticenta crescuta atat a studentilor care isi vand locul din camin, cat mai ales a administratorilor, care si-au dezvoltat o adevarata retea de intermediari prin care primesc spaga pe locurile din camine”, a declarat, pentru Cotidianul, Ion Poenaru, presedintele Uniunii Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania.

El a adaugat faptul ca Internetul a devenit cea mai buna cale de negociere intre vanzatori si cumparatori.
“Numerele de telefon din anunturile de vanzare au fost inlocuite cu ID-uri de Messenger sau Facebook ori cu nickname-uri de pe hub-uri. Mai mult, studentii «afaceristi» refuza sa mai negocieze la telefon, preferand forumurile. Sau prefera conversatiile pe Messenger ori intalnirile face-to-face”, a adaugat Poenaru.

“DNA-ul studentesc” a aflat si cat costa spaga pentru un loc de cazare in camin: in Bucuresti preturile sunt intre 200 si 800 de euro, in Iasi – intre 200 si 400 de euro, in functie de amplasamentul caminului in care se afla respectivul loc. Preturile sunt apropiate si in restul centrelor universitare din tara, o situatie interesanta fiind observata in Craiova, acolo unde, in campusul Agronomie nu s-au inregistrat cazuri de vanzare de locuri de cazare din cauza numarului redus al acestora.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea