Social

Sotul Romanitei Iovan a impuscat un hot

Ieri noapte, s-a produs un eveniment care ar putea schimba perceptia romanilor asupra unui concept juridic, pana acum strain noua: legitima aparare . Un barbat a surprins un hot in casa lui. Speriat, hotul a vrut sa fuga. Barbatul a luat dintr-un dulap o arma de vanatoare si, cinci minute mai tarziu, hotul zacea mort in curte, avand capul zdrobit de alice. Acelasi caz ar putea schimba si perceptia vedetelor din Romania asupra dorintei de a iesi in evidenta.

Barbatul care a manuit arma de foc este Adrian Iovan , sotul creatoarei de moda Romanita Iovan . Fie din intamplare, fie pentru ca ea urma sa-si prezinte o colectie haute couture, casa familiei a facut obiectul mai multor reportaje. Unele dintre ele au fost atat de amanuntite incat hotii nu mai aveau nevoie de nici un filaj pentru a afla ce este in aceasta casa si cum este ea organizata. In ciuda acestor materiale de presa, sotii Iovan au uitat in noaptea de miercuri spre joi pana si sa activeze sistemul de alarma.


Povestea urmelor

Principalele elemente ale cazului sunt deja cunoscute de toata lumea. Un hot - identificat in persoana lui Bogdan Florin Iancu, in varsta de 27 de ani, cunoscut recidivist a intrat in casa sotilor Iovan pe unul din geamurile de la subsol. Nu se stie daca tanarul mergea prin cartierul Primaverii in speranta ca va gasi ceva de furat si atunci a observat fereastra deschisa sau daca aflase de bogatiile din casa creatoarei si a cautat doar o solutie de a intra inauntru.

Exista semne care demonstreaza ca el a tintit special aceasta casa. La poarta sunt doua becuri cu senzori, avand ca suport doi ingerasi. Hotul l-a atins pe unul dintre ei si i-a rupt o aripa, spargand si abajurul de la bec. Desi in apropiere este Ambasada Angliei, nimeni nu a sesizat zgomotul. Poate ca atunci hotul a inteles ca poate fura linistit din casa.

In subsol, hotul nu a gasit nimic de furat. A urcat un etaj. A ravasit hartiile de pe un birou. S-a dus la primul etaj de unde a luat un ceas barbatesc. Apoi la etajul al II-lea a intrat intr-o camera, de unde a luat de pe o masa cateva gablonturi, despre care sigur a crezut ca sunt bijuterii de valoare.

Ultima camera pe care voia sa o scotoceasca a fost dormitorul sotilor Iovan.


Versiunea de pe cadavru

Urmatoarele semne care vorbesc obiectiv despre filmul evenimentelor sunt pe cadavrul lui Bogdan Florin Iancu. Dupa ce a ajuns in dormitorul sotilor Iovan, trezindu-i, hotul s-a speriat si a fugit spre bucatarie, care se afla un nivel mai jos. Versiunea din declaratii razbate foarte bine din interviul pe care Adrian Iovan ni l-a acordat ieri. Pentru ca marturia lui sa fie verificata, trupul barbatului ucis a fost dus la autopsie.Medicii legisti au observat ca Bogdan Florin Iancu avea un picior rupt. Probabil ca acest lucru s-a petrecut atunci cand a sarit de pe geamul de la bucatarie pe terasa, in minutul in care Romanita Iovan nu a reusit sa sune la Politie, fiind nevoie ca sotul ei sa formeze numarul.

Impactul l-a facut pe hot sa piarda un alt timp pretios. Este imposibil ca el sa se fi ridicat imediat si sa fi vrut sa-si continue fuga. Iovan a avut timp sa ia pusca de vanatoare si pistolul cu gaze. Hotul a vrut apoi sa fuga, escaladand balustrada terasei, tinandu-se de o teava de gaze. Iovan ajunsese langa el, a vrut sa-l loveasca si spune ca arma s-a descarcat.

La autopsie s-a constatat faptul ca focul ucigas a fost tras de la o distanta foarte mica. Snopul de alice nu a avut timp sa se desfaca prea mult, asa ca loviturile au fost concentrate in partea dreapta a craniului. Forta de impact l-a facut pe hot sa cada inspre stanga, s-a rostogolit peste balustrada si a cazut in curte, fiind gasit ghemuit, pe partea dreapta.

Loviturile, piciorul rupt si urma de impuscare , precum arma folosita si tubul incarcaturii trase sunt probe criminalistice importante pentru intelegerea acestui caz.

Echipa de anchetatori coordonata de procurorul criminalist Andreea Serbanoiu si comisarul-sef Lucian Guran urmeaza sa analizeze toate aceste probe, inainte de a decide daca Adrian Iovan s-a aflat sau nu in legitima aparare.


Este de condamnat gestul lui Adrian Iovan?
Dezbate pe forum acest subiect

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea