Social

#sorin ovidiu vantu #suspendare #traian băsescu

Sorin Ovidiu Vantu: "Am inceput sa fac lobby pentru suspendarea presedintelui in 2006"

Sorin Ovidiu Vantu a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca a fost interceptat de serviciile secrete inca din 2006, moment in care a inceput sa faca lobby pentru suspendarea lui Traian Basescu.

"In 2006, extrem de iritat de o declaratie facuta de Traian Basescu privind un asa zis furt al meu din Banca Agricola, am inceput un lobby activ pentru supendarea lui. Ma intereseaza trecerea serviciilor de informatii sub control parlamentar. Acest lucru il sustin si azi. Modul in care abuza Basescu de aceste institutii de pe atunci se dovedea periculos", a spus Vantu .

Omul de afaceri spune ca a discutat problema cu "toata lumea" de la partidele parlamentare pana la oameni de afaceri.

Un an mai tarziu, Vantu a renuntat la initiativa si l-a sprijinit pe Traian Basescu la referendumul legat de suspendarea presedintelui.

"Dupa aceea, emisari ai lui au venit sa-mi ceara o parte a trustului media. Evident ca am refuzat. Incep amenintarile, eu refuz in continuare. Am fost amenintat ca voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenintat ca voi avea probleme, am refuzat...

Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul sa culmineze cu arestarea mea", a spus Vantu in fata magistratilor, dupa arestarea sa de la inceputul lunii septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea