Social

#piste bicicleta #copii #adulti #biciclisti #carosabil

Sorin Oprescu nu vrea piste pentru biciclisti trasate pe carosabil: "Nu vreau sa numar mortii"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca nu este de acord cu trasarea pistelor pentru biciclisti pe carosabil, deoarece romanii nu sunt inca la un nivel de civilizatie rutiera care sa permita acest lucru.

"Nu am curajul sa le fac pe carosabil. Nu vreau sa stau sa numar mortii. Am sa repar si sa reconsider insa pistele de biciclisti care au in mijloc statii RATB sau copaci. Eu, personal, nu am curajul sa le cobor pe carosabil", a declarat Sorin Oprescu.

De asemenea, primarul Capitalei a reamintit faptul ca mutarea pistelor pentru biciclete ar putea fi o solutie in cazul in care biciclistii ar fi doar adulti capabili sa constientizeze pericolul in trafic, nu si copiii.

"Sunt adulti, sunt oameni responsabili, si pentru ei nu am nimic impotriva sa cobor pistele de biciclisti pe carosabil. Ce fac daca circula copiii pe acolo? Nu cred ca suntem la nivelul de civilizatie rutiera ca in alte tari, ca sa fim atenti si sa nu lovim biciclistii", a adaugat Oprescu.

Totodata, primarul Sorin Oprescu a facut referire si la cei aproximativ 180.000 de "biciclisti infocati" care si-au exprimat dorinta de a se pastra pistele pe trotuare, fata de 25.000 de biciclisti care doresc ca acestea sa fie amenajate pe carosabil.

Sursa foto: www.focus-energetic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea