Social

#goana dupa note # sorin cimpeanu # inceput an scolar #parinti

Sorin Cimpeanu, mesaj pentru parinti la deschiderea noului an scolar: “scoala nu se face pentru note”

Aproximativ 3 milioane de elevi s-au intors astazi in banci. Noul an scolar a fost marcat de festivitatile clasice pentru prima oara dupa pandemie, accesul parintilor si bunicilor nefiind restrictionat.

 

Odata cu deschiderea noului an scolar, Sorin Cimpeanu a transmis un mesaj elevilor, profesorilor si parintilor, acestora din urma recomandandu-le sa renunte la “goana dupa note”.

Ne dorim un invatamant centrat pe competente, pe asteptarile elevilor, pe ceea ce au nevoie pentru a se dezvolta armonios in societatea viitorului. Asta e important. (...) Fiecare profesor stie sa-si evalueze cel mai bine elevul pe parcursul intregului an scolar, in asa fel incat sa fie eliminata acea presiune a notei, fara sa eliminam media generala la finalul fiecarui an de studiu. (...)

Sa eliminam acea presiune inutila generata de goana dupa note a elevilor, goana dupa note, din pacate, a multor parinti, care nu inteleg ca scoala nu se face pentru note, a spus, luni dimineata, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Duminica seara, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a postat un mesaj pe Facebook, prin care a transmis ca toti parintii si bunicii care vor dori sa fie alaturi de copii ii pot insoti in prima zi de soala sau gradinita.

„Intoarcerea la scoala dupa vacanta de vara este un moment de emotie pentru profesori, pentru elevii de toate varstele, dar si pentru parintii si bunicii acestora. Maine, toti parintii si bunicii care vor dori sa fie alaturi de copii si sa-i insoteasca la gradinita sau la scoala o vor putea face!

Dragi elevi, data de 5 septembrie marcheaza inceputul unei noi etape in procesul vostru de dezvoltare, etapa care aduce si noi provocari educationale. Va asigur ca tot efortul vostru va merita, pentru ca doar prin scoala veti fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mandri de voi si va asiguram ca va vom sustine mereu si vom cauta cele mai bune solutii pentru a va ajuta!

Succes in noul an scolar!

Stimati profesori, educatori si invatatori, sunteti cei care pot face scoala mai buna! 

Vom lucra impreuna pentru binele generatiei de maine. Apreciez eforturile facute si va felicit pentru ca, zilnic, sunteti si continuati sa fiti un model si o sursa de inspiratie pentru copii si pentru noi toti. Ne-am asumat o responsabilitate uriasa, aceea de a forma tinerii si stiu ca impreuna vom reusi. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobandi locul pe care-l merita in societate. Impreuna reasezam la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele intr-o societate in care studiile si competentele acumulate pe parcursul anilor de scoala vor conta cu adevarat. Sa nu uitati ca influenta profesorilor se extinde dincolo de clasa, in viitor! 

Va multumesc pentru devotamentul dumneavoastra! 

Dragi parinti si bunici, fiti alaturi de profesorii care va indruma copiii pe intreg traseul educational! Fiti vocea care transmite increderea si optimismul de care copiii si nepotii dumneavoastra au nevoie!

Continuati sa credeti in scoala romaneasca si va garantez ca toate schimbarile pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.

Schimbam pentru ca scoala sa devina un mediu prietenos pentru toti! Facem eforturi ca in toate scolile si gradinitele sa existe conditii bune pentru invatare, pentru ca fiecare copil al acestei tari sa aiba acces la o educatie de calitate. 

In acelasi timp, va asigur ca suntem responsabili si determinati sa luam cele mai bune masuri pentru ca scoala cu prezenta fizica sa se desfasoare in siguranta”, a scris ministrul Sorin Cimpeanu pe contul sau de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea